دسته‌ها
آموزش نگهداری

۸ نکته برای آموزش حرف زدن به طوطی

طوطی ها پرندگان خاصی هستند، آنها خصوصیات منحصربه فردی دارند که رابطه مستقیمی با اجتماعی بودنشان دارد. از زندگی جمعی لذت می برند و تعامل با سایر پرندگان و موجودات اطرافشان را دوست دارند. یکی از راه هایی که برای برقراری ارتباط انتخاب می کنند و توانایی اش را دارند، تولید صدا و گونه ای صحبت کردن است. این موجودات زیبا برای برقراری ارتباط منتظر پرنده دیگری نمی شوند و اگر در خانه ای باشند، افراد خانواده را برای خود دوست تلقی کرده و سعی می کنند تا با صحبت کردن ارتباط برقرار کنند. امروزه عده ای از دانشمندان عقیده دارند که طوطی ها تنها صدای انسان و صداهای محیط اطراف را تقلید می کنند، اما برخی هم نظرشان این است که بین احساس و کلام طوطی رابطه ای وجود دارد. ما در این مطلب نکاتی را برای آموزش حرف زدن به طوطی بیان می کنیم. با ما همراه باشید.

طوطی اگر احساس ترس کند یا خشمگین و ناراحت باشد، سکوت می کند و اگر برای مدت طولانی تنها بماند، شروع به جیغ زدن می کند.

برخی از دانشمندان تصور می کنند که توانایی حرف زدن طوطی به ساختار زبانش مربوط است، اما این تنها یک نظریه است. بسیاری از طوطی ها می توانند سوت هم بزنند.

صحبت کردن و تقلید صدا برای طوطی ها جنبه جلب توجه دارد. در واقع او با این کارهایش می خواهد به صاحبش بگوید که به من هم توجه کن! یا با من بازی کن!

باید بدانید که تمامی گونه های این دسته از پرندگان قادر به صحبت کردن نیستند، پس اگر بابت این توانایی طوطی قصد خرید دارید، از قبل در مورد انواع سخنگوی آنها تحقیق کافی بکنید. به عنوان مثال مرغ عشق در سن پایین تا ۶ ماهگی صحبت کردن را یاد می گیرد، کاسکو ممکن است از ۹ ماهگی تا حتی یک سالگی شروع به حرف زدن کند، یا مثلا طوطی آمازونی اگر در جوانی حرف زدن را یاد نگیرد ممکن است دیگر هیچ وقت این توانایی را پیدا نکند. اما چگونه به طوطی حرف زدن یاد بدهیم؟

برای آموزش حرف زدن به طوطی باید نکاتی را در نظر بگیرید. در این مطلب برخی از آنها را با هم مرور می کنیم.

[quote]بیشتر بدانید:

تعلیم بازی به طوطی ها [/quote]

نحوه آموزش حرف زدن به طوطی

  • اولین قدم داشتن صبر و حوصله است. شما باید زمان زیادی را صرف آموزش حرف زدن با طوطی کنید. بهتر است در طول روز با او صحبت کنید. در واقع آموزش باید مداوم و مرتب باشد.
  • طوطی ها هم مانند انسان ها ممکن است در ساعت هایی در طول روز حوصله حرف و ارتباط برقرار کردن را نداشته باشند. به همین دلیل شما باید این ساعت ها را به خوبی تشخیص دهید. در بسیاری از گونه های طوطی صبح ها، ساعات ابتدایی روز و قبل از غروب بهترین زمان برای یادگیری است.
  • به طوطی مخصوصا طوطی های وحشی عشق بورزید و محبت کنید، بگذارید از اهمیتی که برایتان دارد مطمئن شود. حس محبت بین طوطی و صاحبش یادگیری را سریع تر می کند.
  • صحبت هایتان تنوع داشته باشد. یک کلمه خاص را با تون های متفاوت ادا کنید. اگر اسم چیزی را به او یاد می دهید، مثلا تخمه، حتما خود تخمه را هم به او نشان دهید. کلمات را کاملا واضح و با صدای بلند بیان کنید. بعد از آنکه توانست کلمه را تکرار کند، کلمه مورد نظر را در قالب یک جمله کوتاه برایش بکار ببرید. مثلا تخمه دوست داری؟
  • برای یاد دادن جمله به طوطی از به کار بردن جملات طولانی پرهیز کنید. سعی کنید از جملات کوتاه و رایج  در خانه استفاده کنید. مثلا: مینا بیا، طوطی سلام، حالت خوبه. بهتر است جملاتی مانند صبح بخیر و شب بخیر را حتما در خود صبح یا شب هنگام خواب برایش تکرار کنید.
  • محلی که قفس طوطی را برای آموزش قرار می دهید باید کاملا آرام باشد، صداهای اضافی و مزاحم را حذف کنید.
  • بعد از تکرار کلمات حتما به او جایزه دهید. این کار انگیزه طوطی را برای یادگیری بیشتر می کند. تشویق کردن طوطی بعد از ادای هر کلمه در واقع کلید طلایی آموزش حرف زدن به طوطی است.
  • پرنده را خسته نکنید و به او فشار نیاورید. بهتر است جلسات آموزشی بیشتر از ۲۰ دقیقه و بیش از ۲ بار در طول روز نباشد.

در آخر محدودیت های طوطی تان را بپذیرید. برخی از طوطی ها بسیار سریع قادرند کلمات را خیلی واضح بیان کنند، اما عده ای دیگر آموزششان بسیار طول می کشد و شاید هرگز نتوانند به وضوح و با صدایی رسا صحبت کنند. در هر حال، شما باید از او بابت تلاشی که می کند قدردانی کنید و همواره پرنده تان را بی قید و شرط دوست داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.